Πρόκληση Οδοντικής Δυσχρωμίας κατά την Ενδοδοντική Θεραπεία. Πρόληψη και Αντιμετώπιση
Πληροφορίες
Αγαπητοί συνάδελφοι, στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του νέου κύκλου, την Τρίτη 06/12/2022 στις 20:00, η Ελένη Καλαϊτζή θα αναπτύξει το θέμα “Πρόκληση Οδοντικής Δυσχρωμίας κατά την Ενδοδοντική Θεραπεία. Πρόληψη και Αντιμετώπιση”. Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καστοριάς και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Γλώσσα του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.
Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
ΧΟΡΗΓΟΣ WEBINAR
Περίληψη
Η παρουσία δυσχρωμιών στην πρόσθια αισθητική ζώνη των οδοντικών φραγμών αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα αισθητικής και απασχολεί στις μέρες μας ένα αυξανόμενο ποσοστό ασθενών καθώς έχουν αρνητική επίδραση στην αυτοεκτίμηση, στην εξωτερική, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην προβολή του ατόμου προς το κοινωνικό περιβάλλον. Ένα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο οδοντίατρος είναι η διάγνωση και αντιμετώπιση των χρωματικών μεταβολών που προκύπτουν. Σε πολλές περιπτώσεις οι δυσχρωμίες έχουν ιατρογενή προέλευση και προκύπτουν από μη ορθούς και επιδέξιους χειρισμούς κατά τα στάδια ολοκλήρωσης μιας ενδοδοντικής θεραπείας. Δυσχρωμία μπορεί να εμφανιστεί μετά από ατελή διάνοιξη του μυλικού θαλάμου, συνδυασμό υγρών διακλυσμού κατά τη χημικομηχανική επεξεργασία, χρήση αντισηπτικών φαρμάκων μεταξύ των συνεδριών, χρήση εμφρακτικών υλικών στο τελικό στάδιο της ενδοδοντικής θεραπείας όπως και από τη χρήση υλικών σε πιο πρόσφατες αναγεννητικές τεχνικές.
Η γνώση των ιδιοτήτων των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την ενδοδοντική θεραπεία καθώς και οι προσεκτικοί χειρισμοί του επεμβαίνοντα αποτελούν βασικά στοιχεία για την πρόληψη εμφάνισης οδοντικής δυσχρωμίας. Η σύγχρονη αντιμετώπιση των δυσχρωμικών δοντιών είναι προσανατολισμένη σε συντηρητικές μορφές θεραπείας. Η λεύκανση των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για τη βελτίωση του χρώματος τους. Τα υλικά όπως και οι τεχνικές που εφαρμόζονται για τη λεύκανση των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών ποικίλουν ενώ βασικό κριτήριο για την επιλογή της λεύκανσης αποτελεί η απουσία κλινικών και ακτινογραφικών ευρημάτων που να είναι παθογνωμονικά εγκατάστασης περιακρορριζικών βλαβών.
Σύντομο βιογραφικό
Ελένη Καλαϊτζή
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη
- Αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό κολέγιο Δελασάλ το 2001 και το ίδιο έτος εισήχθη στην Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ
- Το 2007 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή
- Το 2009 έγινε δεκτή στο τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με κατεύθυνση την Ενδοδοντολογία
- Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της το 2013 παρουσιάζοντας τη διπλωματική διατριβή «Ex vivo μελέτη της λεύκανσης δυσχρωμικών δοντιών, από φυράματα έμφραξης ριζικών σωλήνων. Μελέτη με φασματοφωτομετρία»
- Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει με εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια Οδοντιατρικής και Ενδοδοντίας
- Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο εξειδικευμένο στην Ενδοδοντολογία στο Ωραιόκαστρο