Δημήτριος Τσάτσας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, με τις ενέργειες όλων των προηγούμενων Προέδρων και διοικητικών συμβουλίων, ο Σύλλογός μας αγωνίστηκε και κατάφερε την καθιέρωση και καταξίωσή του στην οδοντιατρική επιστημονική κοινότητα, αλλά και την αναγνώρισή του στο γενικό πληθυσμό.

Τιμώντας όλα αυτά τα επιτεύγματα, ευελπιστούμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο με σκοπό την προώθηση της ειδικότητας της Ενδοδοντολογίας προς το συμφέρον όλων των συναδέλφων οδοντιάτρων, αλλά και τελικά προς όφελος της ποιότητας υπηρεσιών που απολαμβάνει ο οδοντιατρικός ασθενής.

Στα πλαίσια αυτά, επιδιώκουμε τη στενότερη συνεργασία τόσο μεταξύ των μελών μας, όσο και με τους συναδέλφους μας, μέσω - μεταξύ των άλλων - μιας συνεχούς επιστημονικής επιμόρφωσης υψηλού επιπέδου σε μια ειδικότητα της Οδοντιατρικής, που έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και μπορεί να δίνει καίριες λύσεις στη διατήρηση των φυσικών δοντιών.

Για να το πετύχουμε αυτό, η ενεργοποίηση νέων μελών από τη χώρα μας και το εξωτερικό, που φέρουν μια φρέσκια ματιά στην επιστήμη της Ενδοδοντολογίας, αποτελεί προτεραιότητα.

Ήδη, η ίδια η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας αντικατοπτρίζει αυτήν την προτεραιότητα και σας καλούμε όλους - μέλη και μη - να στηρίξετε την προσπάθειά μας για την εκπλήρωση όλων των από κοινού στόχων μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτριος Τσάτσας
Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Κωνσταντίνος Δερβένης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 2022 αποτελεί επετειακό έτος για το Σύλλογο Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του. Σε αυτήν τη δεκαετή περίοδο υπήρξαν πολλά ορόσημα και σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέδειξαν το Σύλλογό μας και τον καθιέρωσαν ως κύριο εκπρόσωπο της Ενδοδοντολογικής κοινότητας της Ελλάδας.

Στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας λειτουργίας του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, οι στόχοι του Διοικητικού Συμβουλίου εναρμονίζονται με το αναθεωρημένο Καταστατικό και περιλαμβάνουν την προβολή της ειδίκευσης της Ενδοδοντολογίας στην επιστημονική κοινότητα και το κοινωνικό σύνολο, την παροχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και εγώ προσωπικά σας καλούμε να στηρίξετε το Σύλλογο στις δράσεις του, και ευελπιστούμε αυτές να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας και να αφήσουν θετικό αποτύπωμα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Δερβένης
Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Χρήστος Δανδάκης

Αγαπητοί φίλοι,

Λίγα χρόνια πριν παρακολουθούσα την πρωτοβουλία καταξιωμένων Ενδοδοντολόγων να συστήσουν ένα Σύλλογο με πρωταρχικούς σκοπούς την προβολή και καταξίωση της ειδικότητας της Ενδοδοντολογίας στην οδοντιατρική κοινότητα και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, καθώς και την αναγνώριση της Ενδοδοντολογίας ως κλινικής ειδικότητας της Οδοντιατρικής από το Ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, παρά τις αντιξοότητες έχουν συστρατευθεί σε αυτό το εγχείρημα περισσότεροι από εβδομήντα οδοντίατροι πλήρους εξειδίκευσης και αποκλειστικής ενασχόλησης με την Ενδοδοντολογία.

Το νέο, εντελώς ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως φιλοσοφία την πολύπλευρη προσφορά στην καθημερινότητα του κάθε μέλους και στοχεύει στην επαγγελματική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των μελών του Συλλόγου και ταυτόχρονα στη σύσφιξη των σχέσεων και προώθηση της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών μας.

Κομβικής σημασίας για εμάς είναι η επιστημονική επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των μελών μας, αλλά και των γενικών οδοντιάτρων, με οργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σύγχρονη θεματολογία, που θα προκύπτει από τη διάδραση/αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους μας και θα μετουσιώνει την επιστημονική γνώση σε κλινική πράξη. Θεωρούμε ότι αυτές οι επιδιώξεις μας δεν μπορούν να ευοδωθούν παρά μόνο με την αγαστή συνεργασία με άλλες επιστημονικές εταιρείες, αλλά και με τη δυναμική και εμπεριστατωμένη εκπροσώπησή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Σύλλογός μας από την αρχή ξεχώρισε χάρη στη πρόθεση να δώσει ισότιμο βήμα σε όλα τα μέλη και σύντομα ανέδειξε σώμα με υψηλό επιστημονικό κι επαγγελματικό επίπεδο, βασικό θεμέλιο για μια λαμπρή μελλοντική πορεία. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά σας καλούμε να αγκαλιάσετε και να πρωταγωνιστήσετε στη νέα προσπάθεια ώστε ο Σύλλογός μας να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Χρήστος Δανδάκης
Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Παπαδούλη

Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω, εκ μέρους του Δ.Σ., στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και να σας διαβεβαιώσω ότι πρωταρχική δέσμευσή μας είναι η προώθηση της επιστήμης της Ενδοδοντολογίας και η υψηλού επιπέδου Ενδοδοντική περίθαλψη των ασθενών.

Έχουμε διπλασιάσει τον αρχικό αριθμό των μελών μας και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να εντάξουμε στο Σύλλογό μας το μεγαλύτερο μέρος των Ενδοδοντολόγων της χώρας, με ολοκληρωμένη εξειδίκευση στο αντικείμενο της Ενδοδοντολογίας.

Στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ανάδειξη της ειδικότητας της Ενδοδοντολογίας στους συναδέλφους και στον γενικό πληθυσμό.

Θέλουμε η ιστοσελίδα μας να είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με συναδέλφους, αλλά και σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε είναι σε αναζήτηση εξειδικευμένου Ενδοδοντολόγου, καθώς και αξιόπιστων πληροφοριών για το αντικείμενο της Ενδοδοντολογίας.

Διαρκής στόχος μας είναι η συνεχιζόμενη, υψηλού επιπέδου, επιστημονική επιμόρφωση των μελών μας.

Επιθυμία μου είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
H Πρόεδρος
Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Παπαδούλη

Ε. Κοντακιώτης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Ο σύλλογος μας αριθμεί πλέον των πενήντα μελών, πλήρους εξειδίκευσης και αποκλειστικής άσκησης της Ενδοδοντολογίας.

Ο βίος του συλλόγου μας είναι ήδη πενταετής. Στη διάρκεια αυτή παρουσίασε αξιόλογο έργο σε επίπεδα συμμετοχής του σε διοικητικά δρώμενα διεθνώς, σε επίπεδα εκπαίδευσης των μελών του αλλά και των συναδέλφων οδοντιάτρων, καθώς και σε επίπεδα κοινωνικών και άλλων εκδηλώσεων. Το έργο αυτό συνεχίζεται με προσδοκία την βελτίωση αλλά και την αύξηση του.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας προσδοκούμε την καλύτερη συμμετοχική συνεργασία όλων των μελών μας αλλά και την ευρύτερη προβολή του έργου του συλλόγου. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται αναρτήσεις θεμάτων επιστημονικού ενδιαφέροντος, ενημερώσεων, και διάφορων ενδιαφερόντων δρώμενων, από όλα τα μέλη του συλλόγου μας.

Σε αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη και μέσα από κοινή προσπάθεια, έχω θέσει ως στόχο τη διαρκώς ανοδική και επιτυχημένη πορεία του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων.

Ο Πρόεδρος ΣΕΕ
Ε. Κοντακιώτης
Καθηγητής Ενδοδοντίας ΕΚΠΑ

Κ. Νιαμονητός

Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων!

Ο Σύλλογός μας συνεχίζει τη δεύτερη περίοδο με αλλαγή στην Προεδρία (2015-2017). Να σας υπενθυμίσω την πρώτη περίοδο από της ιδρύσεως του με τον Πρόεδρο κ. Φ. Δεληβάνη (2013-2015) με τον οποίο είχα από τη θέση του Αντιπροέδρου μια εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία καθώς επίσης και με το απερχόμενο Δ.Σ. Τους ευχαριστώ θερμά όλους.

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα συμβεί και με τον εκλεγμένο Αντιπρόεδρο Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ε. Κοντακιώτη και μελλοντικό Πρόεδρο της διετίας (2017-2019).

Αυτονόητο είναι ότι συνεχίζουμε με πολύ καλή διάθεση και ενεργητικότητα να υλοποιήσουμε όλους τους σκοπούς του καταστατικού μας για την ανάδειξη την επιστημονικής ειδικότητας της Ενδοδοντολογίας στην Ελλάδα.

Μετά από μια περίοδο όχι και τόσο ευχάριστη λόγω της δικαστικής διαμάχης που η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία προκάλεσε, και η οποία θέλω να πιστεύω ότι τελείωσε (δες απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών) ο Σύλλογός μας έγινε πιο ισχυρός νομικά και περισσότερο καταξιωμένος. Πιστεύοντας στη συνεργασία για την πρόοδο της επιστήμης μας βλέπουμε θετικά τη συνεργασία σε επιστημονικό επίπεδο με την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία, εφόσον και αυτή έχει ανάλογη θέση και διάθεση. Με αυτές τις σκέψεις, το νέο Δ.Σ που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες (28/03/2015), μαζί φυσικά με την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του που συνεχώς αυξάνονται, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με απόλυτη υπευθυνότητα και σεβασμό, ο Σύλλογός μας να είναι πρωτοποριακός σε όλες τις κατευθύνσεις του.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Κ. Νιαμονητός

Φίλιππος Δεληβάνης

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων!

Εκ μέρους του Δ.Σ. σας καλωσορίζουμε στη νέα ιστοσελίδα του συλλόγου, που ευελπιστούμε ότι θα φέρει την Ελληνική Ενδοδοντολογία πιο κοντά στα σύγχρονα διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά δρώμενα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες των μελών του.

Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της σημασίας της ειδικότητας της Ενδοδοντολογίας στην σύγχρονη Οδοντιατρική πράξη και η διάνοιξη διαύλων ορθής συνεργασίας με τους συναδέλφους οδοντιάτρους, γενικούς και ειδικούς, με κύριο πάντοτε μέλημα την καλύτερη δυνατή οδοντιατρική περίθαλψη των ασθενών.

Με αυτές τις σκέψεις, σας προσκαλούμε σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, καταβάλλοντας όλοι μαζί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία του συλλόγου μας.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή,
Φίλιππος Δεληβάνης