Ποιότητα Έμφραξης – Παράπλευροι Ριζικοί Σωλήνες – Ειδικές Περιπτώσεις
Πληροφορίες
Αγαπητοί συνάδελφοι, στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του νέου κύκλου, την Τρίτη 19/10/2021 στις 20:00, η Ζωή-Δέσποινα Τζίμα θα αναπτύξει το θέμα “Ποιότητα Έμφραξης – Παράπλευροι Ριζικοί Σωλήνες – Ειδικές Περιπτώσεις”. Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Γλώσσα του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.
Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
ΧΟΡΗΓΟΣ WEBINAR
Περίληψη
Μετά την πλήρη εξάλειψη ή τη μέγιστη δυνατή μείωση του μικροβιακού φορτίου, η τρισδιάστατη έμφραξη του συστήματος των ριζικών σωλήνων έρχεται να δημιουργήσει τις κατάλληλες βιολογικές συνθήκες για τη διατήρηση ή την αποκατάσταση της υγείας των περιακρορριζικών ιστών. Ανάμεσα στις συνθήκες με επίδραση στην έκβαση του θεραπευτικού αποτελέσματος συγκαταλέγεται και η ποιότητα της έμφραξης, η οποία και απορρέει από τη συνεκτίμηση των παραμέτρων της έκτασης και της πυκνότητας των εμφρακτικών υλικών. Η αποφυγή ατελειών –υπέμφραξη, υπερέμφραξη, υπερέκταση, ύπαρξη κενών- είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το στόχο μιας τρισδιάστατης έμφραξης που περιορίζεται εντός του ριζικού σωλήνα και ιδεατά περιλαμβάνει και τους παράπλευρους ριζικούς σωλήνες. Μέσα από την παράθεση σύγχρονων ανασκοπήσεων αποσαφηνίζεται ο ρόλος των παράπλευρων ριζικών σωλήνων και τεκμηριώνεται το κατά πόσο καθίσταται εφικτή η έμφραξή τους με την υπάρχουσα τεχνολογία. Παράλληλα, αναλύονται οι εμφρακτικές προσεγγίσεις ειδικών περιπτώσεων με υψηλές απαιτήσεις, όπως είναι τα αδιάπλαστα και απορροφημένα ακρορρίζια.
Σύντομο βιογραφικό
Ζωή-Δέσποινα Τζίμα
Η Ζωή-Δέσποινα Τζίμα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989, έζησε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2007 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’όπου και αποφοίτησε το 2013. Το 2014 έγινε δεκτή στο τριετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με κατεύθυνση την Ενδοδοντολογία στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 2018 έλαβε τον τίτλο των μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Science) στην Ενδοδοντολογία με βαθμό «Άριστα». Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά ως ομιλήτρια σε συνέδρια στην Ελλάδα και διεθνώς καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια ενώ έχει δημοσιεύσει ερευνητικές μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Διατελεί μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και επαγγελματικά ασκεί αποκλειστικά το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.