Ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια με περιακρορριζική αλλοίωση: Διάγνωστικό παζλ
Πληροφορίες
Αγαπητοί συνάδελφοι, στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 στις 20:00, η Ενδοδοντολόγος Αθηνά Γεωργίου, θα παρουσιάσει το θέμα: “Ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια με περιακρορριζική αλλοίωση: Διάγνωστικό παζλ”. Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Η γλώσσα διεξαγωγής του webinar θα είναι η Ελληνική.
Περίληψη
Η διάγνωση ενός ενδοδοντικού προβλήματος σε ένα ήδη ενδοδοντικά θεραπευμένο δόντι απαιτεί μια εκτενή εξέταση, συμπεριλαμβάνοντας τόσο κλινικές όσο και ακτινολογικές πληροφορίες. Η κλινική εξέταση περιλαμβάνει την λήψη οδοντιατρικού ιστορικού του ασθενούς, το έλεγχο του δοντιού και των ιστών και τον περιοδοντιακό έλεγχο. Η ακτινολογική εξέταση παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι αυτόνομη στη διάγνωση. Είναι ζωτικής σημασίας να συσχετιστούν τα ευρήματα της ακτινολογικής εξέτασης με άλλες πληροφορίες. Είναι απαραίτητο να συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό τερηδόνας, κάποιου κατάγματος, την πιθανή διαρροής από την αποκατάσταση ή άλλους λόγους για την αποτυχία της αρχικής ενδοδοντικής θεραπείας. Μια σωστή διάγνωση είναι ουσιώδης για τον σχεδιασμό μιας επιτυχημένης στρατηγικής θεραπείας, είναι σαν να συμπληρώνουμε ένα κομμάτι.
Σύντομο βιογραφικό
Αθηνά Γεωργίου
Η Dr. Αθηνά Χριστίνα Γεωργίου είναι λέκτορας και ερευνήτρια στο Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής του Άμστερνταμ (ACTA). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην οδοντιατρική το 2014 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διδακτορικό της τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και το τριετές μεταπτυχιακό της στην Ενδοδοντία το 2024 στο ACTA (αναγώρισμένο απο την ESE).
Για το ερευνητικό της έργο κέρδισε διάφορα διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου βραβείου έρευνας (2019) από την ESE και του παγκόσμιου βραβείου Hatton (2022) από το International Association of Dental research (IADR), εκπροσωπώντας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Διεθνούς Συνδέσμου Οδοντιατρικής Έρευνας (CED-IADR) και πρόεδρος των νέων ερευνητών της Ευρώπης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μικροβιολογία και ανοσολογία της ενδοδοντίας, τα οποία συνδυάζει με την κλινική της άσκηση αποκλειστικά στην ενδοδοντία απο το 2021.