Διάνοιξη μυλικού θαλάμου: Από την κλασική θεωρία στη σύγχρονη κλινική προσέγγιση
Πληροφορίες
Αγαπητοί συνάδελφοι, στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 27/02/2024 στις 20:00, ο Ενδοδοντολόγος Ταξιάρχης Κοντογιάννης, θα παρουσιάσει το θέμα: “Διάνοιξη μυλικού θαλάμου: Από την κλασική θεωρία στη σύγχρονη κλινική προσέγγιση.”. Το webinar αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και αποδίδει 1,5 Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΜΕΕΟ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και 1,5 CPD Credit Hour. Η γλώσσα διεξαγωγής του webinar θα είναι η Ελληνική.
Μέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα
ΧΟΡΗΓΟΣ WEBINAR
Περίληψη
Η διάνοιξη του μυλικού θαλάμου παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα πρώτα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας. Βασικός της σκοπός είναι η πρόσβαση που αποκτά ο κλινικός στο εσωτερικό της πολφικής κοιλότητας. Αν και πολλές φορές η σημασία που δίνεται είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα στάδια, εντούτοις η σωστή διάνοιξη διευκολύνει όλα τα επόμενα βήματα της ενδοδοντικής θεραπείας. Ο έλεγχος της τερηδόνας, η αποκαταστασιμότητα του δοντιού, ο εντοπισμός και η προετοιμασία των στομίων των ριζικών σωλήνων κι ο έλεγχος της διαβατότητας είναι μόνο μερικά από τα βήματα στα οποία η σωστή διάνοιξη έχει κρίσιμο ρόλο. Σκοπός της παρούσας διαδικτυακής παρουσίασης είναι η ανάδειξη των αρχών της διάνοιξης ξεκινώντας από τα παραδοσιακά σχήματα μέχρι τις σύγχρονες προσεγγίσεις ελάχιστης παρασκευής, το πώς αυτές επηρεάζουν τα επόμενα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας, τα σημεία κλινικής προσοχής, τα ανεπιθύμητα συμβάματα και πώς μπορεί να τα αποφύγει ο κλινικός.
Σύντομο βιογραφικό
Ταξιάρχης Κοντογιάννης
Ο Ταξιάρχης Γ. Κοντογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε υπότροφος του κληροδοτήματος Α. Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2018 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Ενδοδοντία της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη χρονική περίοδο 2018-19 αποτέλεσε μέλος του τμήματος Ενδοδοντίας του Οδοντιατρείου Φρουραρχείου Αθηνών (ΟΦΑ). Από το 2019 ως σήμερα παραμένει ως συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο αποκλειστικής ενασχόλησης με την Ενδοδοντολογία. Από το 2023 εργάζεται παράλληλα ως Ενδοδοντολόγος στο οδοντιατρικό κέντρο Αθηνών του ταμείου υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ερευνητικές εργασίες, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση ερευνητικών εργασιών σε Ελληνικά κι διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει, κατόπιν προσκλήσεως, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων από το 2019.