CBCT – 3D Απεικόνιση και Διάγνωση στην Κλινική Πράξη
Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην επιστημονική εκδήλωση «CBCT MasterClass στην Ενδοδοντολογία. 3D Απεικόνιση και Διάγνωση στην Κλινική Πράξη» που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στο “Ίδρυμα Ευγενίδου” – Συνεδριακό Κέντρο.
Μετά τη διαδικτυακή διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων που μας επέβαλε η πανδημία της νόσου Covid-19 και με γνώμονα την αγάπη για την επιστήμη που υπηρετούμε, συνεχίζουμε με μια ημερίδα υψηλού επιστημονικού επιπέδου με φυσική παρουσία. Στο θεωρητικό μέρος της θα παρουσιασθούν οι νεότερες εξελίξεις, οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των κλινικών εφαρμογών της Υπολογιστικής Τομογραφίας Κωνικής Δέσμης (CBCT) στην Ενδοδοντολογία, ενώ στο πρακτικό μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην αξιολόγηση CBCT και στη διάγνωση ενδοδοντολογικών περιστατικών με χρήση διαφορετικών λογισμικών (viewer).
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον το οποίο θα προάγει τη σοβαρή και βαθιά αλληλεπίδραση των διαφορετικών ειδικεύσεων της Ενδοδοντολογίας και της Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας – με αρωγούς διαπρεπείς ομιλητές στα αντικείμενα αυτά – προκειμένου να κατανοήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες, να συζητήσουμε και τελικά να χτίσουμε νέες γέφυρες συνεργασίας.
Σας περιμένουμε, λοιπόν, στις 2 Απριλίου 2022 στο φιλόξενο και ασφαλή χώρο του “Ιδρύματος Ευγενίδου” – Συνεδριακό Κέντρο , καθώς ζούμε σε μια εποχή που οι εξελίξεις στην οδοντιατρική επιστήμη και οι απαιτήσεις της κλινικής πράξης προτάσσουν την ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, για ανταλλαγή γνώσεων και εν τω βάθει συζήτηση.
Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.
Χρήστος Δανδάκης
Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Ε.Ε.
Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχω την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω στην επιστημονική ημερίδα «CBCT MasterClass στην Ενδοδοντολογία. 3D Απεικόνιση και Διάγνωση στην Κλινική Πράξη» που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων στο “Ίδρυμα Ευγενίδου” – Συνεδριακό Κέντρο το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.
Η αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) είναι μια σχετικά νέα απεικονιστική μέθοδος, που η χρήση της στην Οδοντιατρική γενικά και στην Ενδοδοντολογία ειδικότερα αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως. Η αναπαραγωγή και απεικόνιση της τρισδιάστασης ανατομίας του δοντιού, καθώς και των ανατομικών δομών που το περιβάλλουν, καθιστούν το (CBCT) ένα ισχυρό εργαλείο για την ενδοδοντική διάγνωση, για το σχεδιασμό της ενδοδοντικής θεραπείας, καθώς και για την παρακολούθηση της έκβασής της. Προκειμένου όμως να επιλεγεί ως διαγνωστικό μέσο, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το (CBCT) παρουσιάζει κάποιους περιορισμούς στην απεικόνιση, ενώ ο ασθενής μας εκτίθεται σε ιονίζουσα ακτινοβολία.
Το (CBCT) ξεπερνά τους περιορισμούς της κλασσικής ακτινογραφίας και προσφέρει αυξημένα διαγνωστικά δεδομένα, αποτελώντας σημαντική προσθήκη στη φαρέτρα του κλινικού για τη διαχείριση πολύπλοκων ενδοδοντικών περιστατικών. Στην ημερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων καταξιωμένοι γναθοπροσωπικοί ακτινολόγοι και ειδικευμένοι ενδοδοντολόγοι θα επιχειρήσουν να δώσουν τεκμηριωμένες κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να ενσωματώσουμε τη χρήση του (CBCT) στην κλινική μας πράξη, καθώς και να θέσουν το πλαίσιο επικοινωνίας με τον ειδικό ακτινολόγο.
Ευελπιστούμε η επιστημονική αυτή συνάντηση, μετά από την επιβεβλημένη αποστασιοποίηση λόγω της πανδημίας, να αποτελέσει την ευκαιρία για ουσιαστική ενημέρωση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με στόχο, πάντοτε, την αποτελεσματικότερη αρωγή στους ασθενείς μας.
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Μπέσσυ Φραντζή
Πρόεδρος Οργαν. Επιτροπής
Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
Πρόεδρος: Δανδάκης Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Δερβένης Κωνσταντίνος
Γεν. Γραμματέας: Καλύβα Μαρία
Ταμίας: Σταβάρα Μαρία - Ελουΐζα
Τακτικά Μέλη:
Δεληβάνη Νάταλη
Διαμαντή Ευαγγελία (Κέλλυ)
Αλησαφής Μιχαήλ
Αναπληρωματικά Μέλη:
Τσομπανίδης Γεώργιος
Δάβαλου Σταυρούλα
Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
Πρόεδρος: Φραντζή Μπέσσυ
Μέλη:
Δαρζέντας Γιώργιος
Λάμπρου Μαρία
Σταβάρα Μαρία - Ελουΐζα
Τσομπανίδης Γεώργιος
Επιστημονικό Πρόγραμμα
08:00 – 09:00:
Προσέλευση – Εγγραφές
1η Συνεδρία
Προεδρείο:
Κ. Νιαμονήτος –Καθ. Κ. Τσιχλάκης
09:00 – 09:15:
Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί
09:15 – 09:45:
Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης. Βασικές αρχές και Νεότερες εξελίξεις
Ν. Μακρής
09:45 – 10:15:
Διαφορική διάγνωση οστικών αλλοιώσεων των γνάθων
Καθ. Χ. Αγγελόπουλος
10:15 – 10:45:
Τυχαία ευρήματα και ψευδενδείξεις (artifacts) στο CBCT
Επ. Καθ. Σ. Δαμάσκος
10:45 – 11:15:
Παραπομπή και μελέτη της Υπολογιστικής Τομογραφίας Κωνικής Δέσμης
Δ. Αποστολάκης
11:15 – 12:00:
Διάλλειμμα – Καφές
2η Συνεδρία
Προεδρείο:
Μ. Παρασκευοπούλου –Α. Παπαχατζοπούλου
12:00 – 12:30:
Ο ρόλος του CBCT στη διάγνωση ενδοδοντικών περιστατικών και στην επιλογή σχεδίου θεραπείας
Α. Λαμπρόπουλος
12:30 – 13:00:
Δυνατότητες και περιορισμοί στη διάγνωση καταγμάτων ρίζας και οδοντικού τραύματος
Α. Κουρσούμης
13:00 – 13:30:
Φλεγμονώδεις αλλοιώσεις του ιγμορείου ενδοδοντικής αιτιολογίας. CBCT απεικόνιση και διάγνωση
Γ. Τσομπανίδης
13:30 – 14:30:
Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα
3η Συνεδρία
Προεδρείο:
Α. Χαρίσης –Μ. Μάστορης
14:30 – 15:00:
3D προσέγγιση σύνθετων ενδοδοντικών περιστατικών. Η μικροχειρουργική λύση
Σ. Φλωράτος
15:00 – 15:30:
Διεπεμβατικές εφαρμογές του CBCT κατά την ενδοδοντική θεραπεία
Κ. Δερβένης
15:30 – 16:00:
Παραπομπή για CBCT στην Ενδοδοντία: Κατευθυντήριες οδηγίες
Μ. Κασάμπαλη
16:00 – 16:30:
Συζήτηση – Συμπεράσματα
Πρακτικά Σεμινάρια (Hands - On)
16:30 – 18:30:
Κλινικά περιστατικά αξιολόγησης CBCT με χρήση διαφόρων λογισμικών (viewer NNT, Romexis, CS 3D, i Dixel)
Δ. Αποστολάκης
Γ. Καλφούντζος
Γ. Κουραντιάδης
Ν. Μακρής
Γ. Τσομπανίδης
Σ. Φλωράτος
Ευρετήριο Ομιλητών
Αγγελόπουλος ΧρίστοςΚαθηγητής, Διευθυντής Κλινικής Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος, Οδοντιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ο Δρ. Χρίστος Αγγελόπουλος σπούδασε Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη συνέχεια, μετά από τριετή εξειδίκευση στο University of Missouri – Kansas City, απέκτησε τίτλο ειδικότητας στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία. Η διδακτορική του διατριβή αφορά το εξειδικευμένο αντικείμενο της Υπολογιστικής Τομογραφίας Κωνικής Δέσμης (CBCT) όπως και μεγάλο μέρος της ερευνητικής του δουλειάς.
Διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία και αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας – Ακτινοδιαγνωστικής της Οδοντιατρικής Σχολής στο Columbia University.
Σήμερα είναι Kαθηγητής και Διευθυντής της Κλινικής Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αντικείμενο στην Γναθοπροσωπική Ακτινολογία – Ακτινοδιαγνωστική.
Ο Δρ. Αγγελόπουλος είναι ακόμη διπλωματούχος του Αμερικάνικου Συμβουλίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας ενώ διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας Ακαδημίας το 2014 – 2015 και Σύμβουλος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας για 8 συνεχόμενα έτη από το 2008 ως το 2016.
Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών :
- Ελληνική Εταιρεία Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (Πρόεδρος)
- Αμερικανική Ακαδημία Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας, (Πρώην Πρόεδρος)
- Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οδοντογναθικής Ακτινολογίας, (Μέλος)
- Διεθνής Εταιρεία Οδοντογναθικής Ακτινολογίας, (Μέλος)
- CARS (Computer Assisted Radiology and Surgery)-CMI (Chairman)
- International College of Oral Implantologists (ICOI), (Fellow)
Υπηρέτησε ως αναπληρωτής εκδότης του περιοδικού “Oral Medicine, Oral Surgery, Oral Pathology, Oral Radiology, and Endodontics” (2010 – 2016). Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλέον των 50 επιστημονικών εργασιών ενώ έχει πραγματοποιήσει και πραγματοποιεί καθημερινά επιστημονικές ομιλίες με ακτινολογικά θέματα σε συνέδρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αποστολάκης ΔημήτριοςΕιδικευθείς στην Οδοντική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία King’s College, Univ. of London, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Δημήτρης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη Χειρουργική Στόματος καθώς και στην Οδοντική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία από το King’s College, University of London, UK.
Είναι ιδιοκτήτης του Ιατρείου της Οδοντιατρικής Ακτινολογίας στην Κρήτη, με παραρτήματα στα Χανιά και στο Ηράκλειο.
Είναι ενεργό μέλος των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών :
- Ελληνική Εταιρεία Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (Πρόεδρος)
- Αμερικανική Ακαδημία Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας, (Πρώην Πρόεδρος)
- Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οδοντογναθικής Ακτινολογίας, (Μέλος)
- Διεθνής Εταιρεία Οδοντογναθικής Ακτινολογίας, (Μέλος)
- CARS (Computer Assisted Radiology and Surgery)-CMI (Chairman)
- International College of Oral Implantologists (ICOI), (Fellow)
Είναι μέλος :
- European Academy of Dentomaxillofacial Radiology (EADMFR)
- International Association of Dentomaxilofacial Radiology (IADMFR)
- Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας
- Διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης
Δαμάσκος ΣπύροςΕπίκ. Καθηγητής, Κλινική Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος, Οδοντιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ο Δρ. Σπύρος Δαμάσκος είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Κλινική της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας του Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Ο Δρ. Σ. Δαμάσκος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1983, και ανακηρύχτηκε Διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ το 1997. Από το 2001 έως το 2009 υπηρέτησε στην βαθμίδα του Λέκτορα στην Κλινική της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας του Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και έκτοτε σαν Επικ. Καθηγητής.
Το 2012-13 έκανε μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Oral Radiology Dept. της Οδοντιατρικής Σχολής ACTA στην Ολλανδία στην οποία και υπηρέτησε σαν ερευνητής, έχοντας καθήκοντα Επικ. Καθηγητή, για ένα έτος (2014-15).
Ο Δρ. Δαμάσκος είναι μέλος του Research & Scientific Committee της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (EADMFR) της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (ΕΕΟΓΑ) καθώς μέλος και σε άλλες Ελληνικές και Διεθνής επιστημονικές εταιρείες.
Ο Δρ. Δαμάσκος έχει συγγράψει και δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες τόσο σε Ελληνικά όσο και σε έγκυρα Διεθνή περιοδικά, έχοντας επίσης υπάρξει προσκεκλημένος ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.
Δερβένης ΚωνσταντίνοςΕνδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
Ο Κωνσταντίνος Ι. Δερβένης γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1986. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 2010 και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως χειρουργός οδοντίατρος στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Το 2012 επιλέχθηκε στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε αρκετά workshops Ενδοδοντολογίας.
Από το 2020 διατελεί Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων. Επαγγελματικά διατηρεί ενδοδοντολογικό ιατρείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Κασάμπαλη ΜαρίαΕνδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
Η Κασάμπαλη Μαρία είναι ενδοδοντολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Λάρισας και στην πόλη της Καρδίτσας, στο οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την Ενδοδοντολογία εδώ και 11 χρόνια.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Το 2000 εισήχθη, μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από την οποία και αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 2006.
Το Σεπτέμβριο του 2007 επιλέχθηκε στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. και το 2010, μετά την ολοκλήρωση και της διπλωματικής της διατριβής, λαμβάνει τον τίτλο της Ενδοδοντολόγου.
Τον Ιούνιο του 2019 ολοκλήρωσε το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό “Άριστα”. Σε ερευνητικό επίπεδο, από την έναρξη της ειδίκευσής της στην Ενδοδοντολογία έως σήμερα, έχει δώσει διαλέξεις σε 5 διεθνή συνέδρια.
Στα πλαίσια της ερευνητικής της δράσης, συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά Ενδοδοντολογίας, καθώς ομιλίες – webinar και παρακολουθήσεις επιστημονικών εκδηλώσεων Ενδοδοντολογικού αντικειμένου.
Η γιατρός είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων. Από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας και από το 2020 ορίζεται Αντιπρόεδρος συμμετέχοντας ενεργά στη συνεχή επιστημονική επιμόρφωση των οδοντιάτρων της περιφέρειας.
Κουρσούμης ΑναστάσιοςΕνδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο ACTA, Ολλανδία
Ο Δρ. Αναστάσιος Κουρσούμης εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005 και αποφοίτησε το 2010 με τον τίτλο του Χειρουργού Οδοντιάτρου.
Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, ως οπλίτης-οδοντίατρος, στη μονάδα 98 ΤΥΕΘ του Στρατού Ξηράς το 2011.
Εργάστηκε ως γενικός οδοντίατρος στο ιδιωτικό του ιατρείο για διάστημα πέντε ετών.
Το 2015 μετοίκησε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας για σπουδές στην ειδικότητα της Ενδοδοντίας και της Μικροχειρουργικής. Το 2018 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Academic Center for Dentistry Amsterdam, που αποτελεί τη 3η καλύτερη Οδοντιατρική Σχολή στον κόσμο, αποκτώντας το τίτλο του Ενδοδοντολόγου και το Master of Science (MSc) στον τομέα των Επιστημών Υγείας Στόματος.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας, μέχρι στιγμής, που έχει λάβει τον τίτλο του Specialist από την European Society of Endodontology (ESE). Εργάστηκε για χρόνια αποκλειστικά ως Ενδοδοντολόγος σε ιδιωτικές κλινικές στην Ολλανδία & το 2021 ίδρυσε στην Ελλάδα το ALL ABOUT ENDO, ένα υπερσύγχρονο ιατρείο αποκλειστικής άσκησης Μικροσκοπικής Ενδοδοντίας & Μικροχειρουργικής. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παρουσιάσεων, πρακτικών σεμιναρίων και δημοσιεύσεων στο εξωτερικό.
Ο Δρ. Κουρσούμης είναι μέλος: της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρείας (ESE), του Αμερικάνικου Συλλόγου Ενδοδοντολόγων (ΑΑΕ), του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, του Ολλανδικού Συλλόγου Ενδοδοντολόγων (TEN), της Ολλανδικής Ενδοδοντικής Εταιρείας (NVvE), του Ολλανδικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (ΚΝΜΤ), του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Εταιρείας Σύγχρονης Οδοντιατρικής, της Εταιρίας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης και της Στοματολογικής Εταιρείας.
Λαμπρόπουλος ΑντώνηςΕνδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο Tufts, ΗΠΑ
Ο Αντώνης Λαμπρόπουλος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Το 2002 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ενδοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ όπου και διατηρεί τον τίτλο “Visiting Assistant Clinical Professor”.
Αποτέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος “Cytokine Biology” του ερευνητικού κέντρου “Forsyth Institute” και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα εξειδικευμένο στην Eνδοδοντολογία.
Μακρής ΝικόλαοςΔιδάκτωρ Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας Οδοντιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ
Το 1998 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2005 λαμβάνει τον μεταπτυχιακό του τίτλο με εξειδίκευση στη Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Το χρονικό διάστημα από το 2005 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στη Κλινική της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετέχει ως εκπαιδευτής από το 2008 έως και σήμερα, στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στα εμφυτεύματα που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στις δραστηριότητες της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και σε πληθώρα διοργανώσεων άλλων επιστημονικών Εταιρειών.
Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής – εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών ομιλιών και σεμιναρίων. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία με αποκλειστική ενασχόληση την Οδοντική και Στοματογναθοπροσωπική Ακτινολογία.
Τσομπανίδης ΓεώργιοςΧειρούργος Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Ενδοδοντολογία στο Α.Π.Θ.
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1997. Μετεκπαιδεύτηκε στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική στη Γναθοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ το 1998. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία με βαθμό «Άριστα» από την Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. το 2010.
Η διπλωματική του εργασία έχει τίτλο «Ο ρόλος της κωνικής δέσμης υπολογιστικής τομογραφίας (CBCT) στη διαφοροδιάγνωση ενδοδοντικών περιστατικών και στην επιλογή του σχεδίου θεραπείας».
Υπηρετεί με το βαθμό του Γενικού Αρχίατρου ως Τμηματάρχης του Τμήματος Ενδοδοντίας Οδοντιατρείου Φρουράς Θεσσαλονίκης/424 ΓΣΝΕ και διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας στη Θεσσαλονίκη.
Έχει εκλεγεί :
- Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας
- Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
- Certified Member European Society of Endodontology
- International Member American Association of Endodontists
Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συνεχείς συμμετοχές ως ομιλητής σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ως εκπαιδευτής σε πρακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Του έχουν απονεμηθεί δύο «Εύφημοι μνείες» για τις υπηρεσίες του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς.
Φλωράτος ΣπύροςΕνδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο UPenn, ΗΠΑ
Ο Δρ Σπύρος Φλωράτος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 2001.
Το 2009 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία και Μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο University of Pennsylvania Η.Π.Α. Βραβεύθηκε κατά την αποφοίτηση με το Βραβείο Louis Grossman για Εξαιρετική Απόδοση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμαю Από το 2009 είναι Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ενδοδοντίας, Οδοντιατρική Σχολή, University of Pennsylvania.
Ειναι κύριος συγγραφέας τριών κεφαλαίων στο βιβλίο “Microsurgery in Endodontics” των Καθηγητών Kim & Kratchman απο τις ΗΠΑ που δημοσιευτηκε το 2017, καθώς και ενός κεφαλαίου στο βιβλίο ‘Endodontic-Periodontal Lesions’ των καθηγητών Tsesis & Rosen απο το Τελ Αβίβ που δημοσιεύτηκε το 2019. Κλινικά περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία αναφοράς της Ενδοδοντίας όπως το ‘ Ingle’s Endodontics’ και το ‘Pathways of the Pulp’.
Έχει κάνει μεγάλο αριθμό παρουσιάσεων και δημοσιεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Χορηγοί Συνεδρίου
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, ευχαριστούν θερμά τις παρακάτω εταιρείες για την ουσιαστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της Ημερίδας.
Χορηγοί Platinum
Χορηγοί
Χορηγός Επικοινωνίας
Οργάνωση Συνεδρίου
Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
Τόπος Διεξαγωγής Συνεδρίου
“Ίδρυμα Ευγενίδου” – Συνεδριακό Κέντρο
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Σάββατο 2 Απριλίου 2022
Ιστοσελίδα Ημερίδας
https://webplansapps.gr/premium/view.php?id=124282
Γλώσσα
Η επίσημη γλώσσα της Ημερίδας είναι η Ελληνική
Μοριοδότηση Ημερίδας
Η Ημερίδα μοριοδοτείται με 10 Μ.Ε.Ε.Ο. (Μόρια Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων)
Πιστοποιητικά Συμμετοχής
Τα πιστοποιητικά συμμετοχής θα σταλούν στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση μετά το πέρας του Σεμιναρίου
Υγειονομικά Πρωτόκολλα
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτείας σχετικά με την πρόληψη της διασποράς της νόσου COVID-19, με απώτερο σκοπό να διασφαλισθεί η υγεία των συμμετεχόντων με φυσική παρουσία.
Η είσοδος των συμμετεχόντων με φυσική παρουσία θα πραγματοποιείται :
- Με επίδειξη της ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου
- Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εν ισχύ πιστοποιητικό νόσησης
- Με απαραίτητη τη χρήση προστατευτικής μάσκας
- Με τήρηση των αποστάσεων, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Δικαίωμα Συμμετοχής
Θεωριτικό μέρος : 80€
Θεωριτκό & Πρακτικό μέρος : 130€
Έκθεση
Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα λειτουργεί έκθεση οδοντιατρικών προϊόντων και εξοπλισμού για την ενημέρωση των συμμετεχόντων.
Γραμματεία Οργάνωσης – Πληροφορίες – Εγγραφές
Premium / Congress & Social Events Solutions
Ρήγα Φεραίου & Ανδρέα Ζάκου,
Christina Center, 1ος όροφος, Γρ. 101,
Τ. Θυρίδα: 58256
3732 Λεμεσός Κύπρος
Τηλ.: 2310 – 226250 / 2310 – 239407
E – mail: [email protected]
Facebook : Mk-Premium
Website : www.mk-premium.com
Ενημερωτικό Flyer Συνεδρίου
Πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε το Flyer του Συνεδρίου.